Luottamustoimien syyskausi alkaa aina rytinällä. Niin nytkin!

Tänään alkoi liikuntalautakunnan syyskausi seminaarilla ja sen perään liikuntalautakunnan kokouksella. Olemme nyt kuntavaalikauden puolivälissä ja saimme käsitellä mm. liikuntapalveluiden organisaatio uudistusta ja tutustua sen uusien yksiköiden, liikunnallisen elämäntavan yksikön ja liikuntapaikkayksikön, toimintaan.

Olen luottavainen, että tällä uudella organisaatiolla vastaamme ajan haasteisiin ja erityisesti Turun talouden heikkoon tilanteeseen omalta osaltamme.

Huoli rahojen riittävyydestä

Olen kuitenkin huolissani talouden riittävyydestä ja kaupungin 50 miljoonan alijäämästä budjetissa, sillä liikunnasta ei oikein saa enää säästöjä aikaiseksi tai emme toisaalta pysty enää juuri hintojakaan korottamaam.

Toivon, että syksyn budjettineuvotteluissa nähdään liikunnan tärkeys ja erityisesti sen ennaltaehkäisevä rooli monessa asiassa.

Myös liikkumattomuuden kustannukset ovat suuret valtakunnallisesti ja tekevät Turunkin kokoiselle kaupungille miljoona loven talouteen. Eikö olisikin mukava saada se miljoona takaisin tekemällä pieni satsaus liikuntaan?

Syksyn luottamustehtävät käynnissä

Samalla viikolla johdin puhetta myös Turun Ensi- ja turvakodin hallituksen kokouksessa. Kokouksen jälkeen pidimme johtoryhmän ja hallituksen jäsenten välisen, perinteeksi muodostuneen kehittämisillan.

Olen niin ylpeä yhdistyksestämme, jonka osaaminen on aivan huipputasoa ja ammattilaisten sydän kultaa täynnä. Illan keskustelussa vilisivät tulevaisuuden visiot ja uudet aluevaltaukset.

Samalla myös pohdimme yhdistysten ja kolmannen sektorin roolia palveluntuottajana. Millaisessa asemassa olemme olleet yhdistyksenä edellisen Sipilän hallituksen aikana ja millaisessa asemassa olemme nyt Rinteen hallituskaudella, jossa esimerkiksi Istanbulin sopimuksen tavoitteista tahdotaan pitää kiinni.

Yksikään ihminen, joka tarvitsee turvaa lähisuhdeväkivallan vuoksi, ei saa jäädä ilman turvakoti paikkaa.

Syksy ja kokoukset, täältä tullaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *