…vuodesta 2012 alkaen

Tältä sivulta löydät eri lehdissä julkaistuja kirjoituksiani. Ja kuten mainitsin vuoden 2017 kuntavaalien yhteydessä, tulen päivittämään sivustoani myös jatkossa.

Sisällysluettelo

Mielenterveyshäiriöistä kuntoutuville tarvitaan työmahdollisuuksia

Kirjoitin TS mielipidekirjoituksen liittyen osatyökykyisiin ja mielenterveyshaasteisiin. Lue kirjoitus täältä.

Jos esitetty leikkaus ei muutu, romahtaa sote-järjestöjen toiminta ja perheiden tuki

Kirjoitin Turun Sanomien mielipide kirjoituksen liittyen sote-järjestöjen rahoitukseen liittyen.

Perheiden avunsaanti uhattuna

Kirjoitin Turun ensi- ja turvakodin puheenjohtajana kannanoton liittyen hallituksen budjettiriihen ehdotukseen leikata sote-järjestöjen rahoituksesta.

Nuorten liikunnan sisäolosuhteet häviämässä Turussa?

Kirjoitin Turun kaupungin haasteellisesta tilanteesta liikunnan sisäolosuhteisiin liittyen Turun Sanomien mielipidekirjoituksessa.

Turku – liikunnan ja hyvinvoinnin mallikaupunki 2025

Haastankin turkulaiset päättäjät pohtimaan ”Turku liikkeelle” -ohjelman perustamista ja pikaisia toimia ikäihmisten liikkumattomuuden torjumiseksi Turun Sanomien mielipide kirjoituksessa.

Neuvoloiden yhtiöittäminen repii hallitusta

Demokraatti-lehdessä julkaistussa kolumnissani kysyn, miten näinkin tärkeä asia voi olla vielä epäselvä?

”Miksi terveyden edistäminen on sinun kunnassasi tärkeää?”

Kirjoitin Demokraatti-lehteen siitä, miten THL:n hyteindikaattorit vaikuttavat kunnan tuloihin. Ja miten panostamatta yhteen tärkeimmistä asioista kunta menettää helposti puhdasta rahaa.

Turussa jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus harrastukseen

Onko lasten ja nuorten sellainen maksuton liikunnanharrastus, mihin olemme tottuneet, kohtaa enää muisto vain? Miten käy kerhotoiminnan rahoituksen? Lue mielipidekirjoituksemme Turun Sanomissa.

Arjen hyvinvointia taiteesta

Oletko kuullut prosenttiperiaatteesta? Lue juttuni arjen hyvinvoinista, ja tiedät mikä se on ja miksi se olisi tärkeä.

Pidetään ihanteista kiinni

”Miten ihmeessä maa, jossa vain murto-osa maksaa veroja, haluaa pitää tästä ihanteesta kiinni? Mistä tässä on kyse? Selviää lukemalla juttuni, joka julkaistiin myös Demokraatti-lehdessä.

Mieletöntä touhua

Mitä tapahtuisi jos poliittista päätöksentekoa ohjaisi entistä enemmän näyttöön perustuva päätöksenteko? Se, että poliittiset päättäjät perustelevat päätöksensä tarkoin harkittuun parhaaseen mahdolliseen näyttöön ja tutkittuun tietoon, nykyisen sulle-mulle kaverikapitalismin sijaan?

Lue juttuni mielettömästä touhusta.

Mielipuolista pajatsoa valinnanvapauslain nojalla

Uskaltaako kukaan edes ajatella, mitä mielenterveyspotilaille tapahtuu valinnanvapauslain toteutuessa? Minä yritin.

Voit sen lukea täältä.

Kunnioita suojatietä

Onko sinulla risteystä, josta on arveluttava lähteä yli käymään? Minulla on, ainakin yksi. Katso, sattuisiko se olemaan sama kuin sinulla.

Lapset voivat huonosti – tässäkö syy?

”Tosiasia kuitenkin on, että aikamme poliittinen päätöksenteko on vaikuttanut merkittävästi siihen, että pahoinvointi on lisääntynyt. Miksi näin? Palataanpa ajassa hieman taaksepäin.”

Ja sinä voit palata juttuun tämän linkin kautta.

Mielenterveystaidot kuuluvat kaikille

Tänä vuonna maailman mielenterveyspäivää vietettiin lokakuun 10. päivänä. Päivää on vietetty vuodesta 1992 Mielenterveyden maailmanliiton ja Maailman terveysjärjestö WHO:n järjestämänä. Tänä vuonna teemana on mielenterveyden ensiapu ja mielenterveystaidot. Teema on varsin ajankohtainen, sillä tulevassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa vaikutukset mielenterveyspotilaan asemaan tulevat vahvasti esille.

Lue koko kirjoitukseni tästä

Onko mielenterveystyön tutkimuksesta leikattu jo liikaa?

EETTISESTI korkeatasoinen mielenterveystyö perustuu tutkittuun tietoon siitä, miten järjestelmä toimii, miten potilaat sen ovat kokeneet ja minkälaisia tuloksia se saa aikaan. Tietoa ei synny ilman monialaista tutkimusta.

Lue edelleen ajankohtainen mielipidekirjoituksemme tästä

Onko meillä varaa olla panostamatta mielenterveyteen?

Maailman mielenterveyspäivää vietetään tänään, lokakuun 10. päivänä. Päivää on vietetty vuodesta 1992 Mielenterveyden maailmanliiton ja Maailman terveysjärjestö WHO:n järjestämänä.

Tänä vuonna teemana on mielenterveyspotilaan arvostaminen ja vahvuudet. Teema on varsin ajankohtainen, sillä mielenterveyden häiriöt uhkaavat tulla yhä kalliimmiksi tulevaisuudessa (HS 6.10.).

Lue lisää

Terveydenhuollon täydennyskoulutus on vähentynyt ja kulut kasvaneet

Terveydenhuollon täydennyskoulutuksen kustannukset ovat kasvaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana huimaa vauhtia.

Vuonna 2004 täydennyskoulutuksen välittömät kustannukset olivat yli 36 miljoonaa euroa ja koulutusajan palkat siihen lisäksi 74 miljoonaa euroa. Vuonna 2013 täydennyskoulutuksen kokonaiskustannukset ja koulutusajan palkat olivat noin 170 miljoonaa euroa.

Mitä tämä tarkoittaa? Lue lisää

 

Vanhusten mielenterveys – Kenen vastuulla?

Tämän vuoden Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10. Päivän teemana ovat ikääntyminen ja mielen hyvinvoinnin voimavarat.

Teema on varsin ajankohtainen, sillä mielenterveyden häiriöistä kärsivien vanhusten määrä lisääntyy väestön vanhetessa.

Lue lisää

Välittäminen alkaa mielenterveydestä

Maailman mielenterveyspäivää vietettiin 10. lokakuuta. Päivää on vietetty jo 20 vuotta, mutta onko mielenterveyden asiaa saatu riittävästi ihmisten tietoon? Tovi sitten Helsingin Sanomissa (11.8.) oli järkyttävä uutinen siitä, miten neljä nuorta jää päivittäin työkyvyttömyyseläkkeelle.

Lue lisää

Vastus vanhusten asialla

Turun SDP:n kunnallispoliittinen ohjelma 2013-2016 painottaa ikäihmisten arvokasta hoitoa ”ikäihmisten laadukkaat palvelut turvataan – kotona asumista tuetaan ja laitospaikka on saatava sitä tarvitseville”.

Vastuksen kokouksen yhteydessä 11.4.2013 Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnaksen toiminnanjohtaja Pilvi Heiskanen alusti monipuolisen keskustelun vanhusten palveluasumisesta ja muistisairaiden hoidosta.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *