SDP:n puoluekokous pidetään Lahdessa 3. – 5.2.2017. Tämän tekee erityisen merkittäväksi se, että kokous pidetään juuri ennen kuntavaaleja. Puoluekokoukseen valitaan 42 edustajaa Varsinais-Suomesta. Tahdon olla heistä yksi.

Matkalla puoluekokousedustajaksi
Matkalla puoluekokousedustajaksi

Miksi?

Puolueen suunta ratkaistaan nyt. Pienikin suunnan tarkentaminen vaatii rohkeutta ja uutta ajattelua mukaan päätöksentekoon.

Puoluekokous käsittelee uutta periaateohjelmaa, jota olen osaltani ollut mukana kommentoimassa. Tahtoisin olla mukana viemässä uutta periaateohjelmaa maaliin ja varmistaa, että

  • tasa-arvo,
  • oikeudenmukaisuus, ja
  • ympäristöarvot

tulevat näkyviin uudessa periaateohjelmassa. Periaateohjelmaa ei uudisteta joka vuosi ja siksi on syytä miettiä tarkasti, mikä on se tie, jolla SDP kulkee seuraavat vuodet.

Puoluekokouksessa käydään todennäköisesti myös henkilövaaleja ja minusta on tärkeää, että mahdollisimman monenlaiset kannat tulevat vaaleissa näkyviin. Islantilaiset opettavat lapsilleen, että he ovat maailman parhaita, tekivät mitä tahansa. Tehdään meistä maailman parhaita demareita.

Olen 38-vuotias, pienen tytön äiti. Joku voisi sanoa jopa, että uuden polven demari.  Mutta älkää käsittäkö väärin. Omaksuin vahvat sosiaalidemokraattiset arvot jo lapsuuden kodissani. Älä kuuntele mitä muut sanovat, mitä sinusta EI voi tulla, vaan tule siksi miksi päätät tulla. Olen terveystieteen tohtori, lehtori ja tutkija. Näyttää siltä, että arkimielenterveys on vaarassa murentua. Näyttöön perustuva päätöksenteko on otettava mukaan politiikkaan entistä vahvemmin.

Toimin tällä hetkellä Turun SDP:n hallituksen jäsenenä toista kautta ja koen tärkeäksi olla mukana vaikuttamassa Turun SDP:n linjaan. Olen myös Turun Nuorten Kotkien puheenjohtaja. Lapsi- ja nuorisoasiat ovat minulle sydäntä lähellä. Olen Turun liikuntalautakunnan jäsen sekä mukana VSSHP:n lähipalvelulautakunnassa. Mutta erityisen tärkeäksi koen tehtäväni Turun Ensi- ja Turvakodin varapuheenjohtajana.

Minulle SDP on jokaisen ihmisen puolue. Onhan meillä kaikilla sydän kallellaan vasemmalle. SDP on uudistuva ja eteenpäin menevä. Puolueen ja sen edustajien tulee kuunnella herkällä korvalla sitä mitä ihmiset tarvitsevat. Arkimielenterveyttä ja hyvinvointia on puolustettava. Ne kuuluvat meille kaikille.

Minua voi äänestää Varsinais-Suomessa puoluekokousedustajaksi numerolla 35.

Äänestysohjeet ja linkki löytyvät täältä.

Kiitos, että olet mukana vaikuttamassa SDP:n suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *