Olen ollut nyt mukana kuntapolitiikassa vuodesta 2012 lähtien. Täytyy sanoa, että tulin temmatuksi tai tulin tempautuneeksi mukaan toimintaa aika rytinällä. Kun liityin puolueeseen kevät talvella 2012 oli jo aika pohtia kunnallisvaaleja ja niiden ehdokasasettelua.

En ollut lainkaan suunnitellut, että voisin heti aivan uutena jäsenenä lähteä mukaan vaaleihin. Näin kuitenkin kävi.

Ensimmäiset vaalit olivat valtaisaa harjoittelua siitä, miten kampanjoidaan, miten kohdataan äänestäjiä, miten sanomaa saadaan levitettyä ja miten saada itsensä näkyviin. Näin jälkikäteen voisi todeta, että mukaan lähdettiin aika ummikkona mutta erittäin innostuneena.

Ensimmäinen vaalibudjetti oli minimaalisen pieni ja siitä riittikin vain pariin lehtimainokseen.

Mutta sitäkin ahkerammin tehtiin vaalityötä kansan parissa kaduilla ja toreilla

Oman haasteensa tähän teki pieni muutaman kuukauden ikäinen lapseni, jota pidin mukana vaalityötä tehdessä.

Lapsi nukkui vaunuissa ja minä kiertelin kansan parissa juttelemassa.

Vaalimenestys ei johtanut paikkaan valtuustossa mutta pääsin Turun nuorisolautakuntaan jäseneksi seuraavalle vaalikaudelle 2013-16.

Tämä kyllä osaltaan lisäsi vain intoa olla mukana kunnallispolitiikassa ja harjoitella, perehtyä ja opiskella politiikkaa ja siinä toimimista.

Työ nuorisolautakunnassa vuosina 2013-14 on ollut mielenkiintoista ja avannut mahdollisuuksia puhua nuorisotyön puolesta.

Nuoret ansaitsevat osaavat ja ammattitaitoiset aikuiset seurakseenri nuorisopalveluiden muotoihin

Itselle toimiminen nuorisolautakunnassa on hyvin luontevaa sillä olen työskennellyt pitkään lastensuojelussa ja nähnyt läheltä nuorisotyön ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyn tärkeyden.

Voisi vain todeta, että koska nuoret ovat tärkeitä ja heissä on maamme voima tulevaisuudessa.

Oma puolueosatsoni Turun Sos.Dem. Vastus on ollut pienehkö mutta sitäkin aktiivisempi, ollen kiinnostunut terveys ja sosiaalipoliittisista asioista.

Olen ollut vuodet 2013-14 puoluosastoni varapuheenjohtaja ja piirikokousedustaja. Ja nyt sain haasteeksi toimia puolueosastoni puheenjohtajana kauden 2015. Puolueosaston toiminta on hyvin paljon tekijöidensä näköistä.

Olemme kaikki enemmän vähemmän ruuhkavuosia viettäviä ja tapahtunatkin ovat olleet varsin lapsimyönteisiä.

Tämä on ollut mukavaa ja avannut koko perheelle mahdollisuuden toimia yhdessä muiden kanssa.

Vuosi kunnallisvaalien jälkeen tuli ajankohtaiseksi valita jäseniä Turun SDPn hallitukseen ja tulin valituksi toimintaan mukaan kausiksi 2014-15.

Toiminta hallituksessa on ollut merkityksellistä ja olemme rakentaneet nuorella uudella porukalla yhdessä kokeneiden konkareiden kanssa uudenlaisia toimintamalleja Turun sdpn hallitukselle.

Ei voi myöskään sanoa, että olisimme kovin vahaa porukkaa sillä keski-ikämme on 35 huitteilla ja taidankin itse olla jo keski-ikää nostava tekijä.

Erityisesti tänä talouden tiukkenevana aikana on ollut tärkeää olla mukana Turun sdp:n hallituksen toiminnassa, eturivin paikalla kuulemassa poliittisesta tilanteesta, keskustelemalla ja vaikuttamalla yhdessä Turun Sdpn linjauksiin.

Mukavaa toimintaa hallituksen sisällä on ollut se, että olen saanut olla mukana viestintätyöryhmässä, jossa olemme päässeet tekemään jäsenille suunnattua viestintää yhdessä käyttäen sosiaalisen median eri muotoja.

Samaan aikaan, kun tulin valituksi Turun sdpn hallitukseen tulin myös valituksi Turun Ensi ja Turvakodin hallitukseen kaudelle 2014.

Syksyllä 2014 sain mandaatin jatkaa työtä hallituksessa seuraavat kaudet 2015-17

Itselleni tämä työ on erityisen tärkeää ja merkityksellistä, sillä ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö on sydäntä lähellä. Olen tehnyt kymminisen vuotta tuötä erityisvaativassa lastensuojelussa ja nyt on mukava seurata hieman toiselta näkökannalta tätä työtä.

Ensimmäinen vuosi Turun ensi ja turvakodin hallituksessa on ollut opettavainen ja mielenkiintoinen näköalapaikka tärkeään työhön.

Tulevat haasteet turvakotien rahoituksessa mietityttää kovasti ja pidänkin tärkeänä rahoituspohjan turvaamisen ja sitä myötä toiminnan turvaamisen.

Vuosi 2015 tuo kuitenkin lisää uusia haasteita poliittiselle uralle. Sain kunnian olla mukana Turun nuorten kotkien toiminassa tulevana puheenjohtaja.

Tämä on erityinen ilo, sillä työ lasten ja nuorten parissa on aina vetänyt minua puoleensa. Tehtävä Turun nuorissa kotkissa on mielekästä tekemistä lapsijärjestön puitteissa.

Ja voipi oma pieni lapsi, joka on kasvanut reilun kaksi vuotta äidin rinnalla reippaasti poliittisissa tapahtumissa mukana ollen, saada taas monen monta mukavaa tapahtumaa osakseen, kotka leirit, yhdessä tekemiset, askartelut ja ystävät.

Ennen kaikkea, toiminta tuonee mukanaan myös uusia ystäviä niin itselle, perheelle kuin lapselle.

Toinen merkittävä poliittinen luottamustoimi liittyy Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perustamaan lähipalvelulautakuntaan, jonne minua ehdotettiin.

Työ terveys ja sosiaalipalveluiden parissa on metkittävää erityisesti, kun soteuudistus kuopii, ruoppii ja takertuu mutkiinsa. Tärkeää onkin on olla mukana siinä työssä pitäen huolta tärkeiden lähipalveluiden saavutettavuudesta.

Työssäni terveydenhuollon parissa hoitotyön opettajana ja tutkijana antaakin minulle mielenkiintoisen näköalapaikan seurata, että mitä tilanteessa tapahtuu ja mihin suntaan itä voisi ja tulisi kehittää.

demari omput

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *