Turun kaupungin uudistamisohjelman mennessä eteenpäin, kuulee jatkuvasti kansalaisista huolestuneita kannanottoja liittyen nuorten palveluihin ja nuorten tilanteeseen liittyen yleensä.

Turun kaupungin valtuusto on käsitellyt ”uudistamisohjelmaa”, jossa nuorisotoimen osalta on säästötoimina esitetty mm. haritun nuorisotilasta luopumista ja toiminnan tehostamista.

Turun nuorisolautakunta kokouksessaan 28.8 päätti lakkauttaa Haritun nuorisotilan uudistamisohjelman säästötoiminen mukaisesti.

Tämä on toki hyvin valitettava päätös mutta Haritun nuorisotila on kuitenkin ollut jo pidempään hyvin pienellä käytöllä huolimatta nuorisotoimen hyvästä mainonnasta ja tilan tunnetuksi tekemiestä huolimatta.

Lisäksi nuorisotila on sijainnut kyseenalaisesti pubin vierellä.

Haritun alueen nuorosotyö ei ole häviämässä mihinkään vaan työ alueella jatkuu mm. Popup toimiannan muodossa.

Ilpoisten nuorisotila, joka on kirjaston yhteydessä tarjoaa alueen nuorille hyvän ja valvotun paikan kokoontua.

Haritun nuorisotilalta Ilpoisiin ajaa pyörällä noin viisi minuuttia, joten on se nuorenkin näkökulmata verrattain lähellä.

Mielestäni on tärkeä painottaa säästötoimien alla erityisesti sitä, ettei esimerkiksi lakkautetun nuorisotilan työntekijät häviä mihinkään ja vaan pysyvät työsuhteessa ja jatkavat arvokasta työtään nuorten parissa.

Olen painottanut lautakunnan käsittelyssä sen tärkeyttä, että nuorten parissa työtä tekevien ihmisten työpanoksesta ei tule luopua. Säästöä pitää voida tehdä muualta, ei nuorten parista, joihin leikkaukset aina osuvat kovimmin.

Paino tulee vaikeina aikoina laittaa ennaltaehkäisevään työhön, josta nuorisotyö on parhaita esimerkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *