Minulta usein kysytään, miten paljon aikaa erilaisten luottamustoimien ja tehtävien hoitamiseen menee aikaa?

Kokonaisuutena tähän on erittäin vaikea vastata ihan tarkasti, mutta olen pyrkinyt kuvaamaan tätä edes jollain tasolla. Käytännössä pystyn laskemaan kalenterista kokoukset ja erilaiset tapahtumat.

Mistä on kyse?

Olen siis pyrkinyt pitämään kirjaa siitä, miten paljon minulla menee aikaa erilaisten luottamustehtävien hoitoon. Voit lukea kirjoitukset vuodesta 2018 ja vuodesta 2019 (linkit avautuvat uusiin välilehtiin).

Missä siis olen vaikuttanut?

Olen toiminut tämän kauden 2017-2021 liikuntalautakunnan puheenjohtajana ja varavaltuutettuna.

Liikuntalautakunnan puheenjohtajuuden myötä olen myös toiminut Paavo Nurmi Keskuksen hallituksessa ja ollut lautakunnan seuraajajäsen seuraparlamentin kokouksissa. 

Koska politiikkaa tehdään myös kaupungin virallisten luottamustoimien ohella muualla, niin olen Turun SDP:n kunnallisjärjestön hallituksen jäsenen jo neljättä kautta ja toiminut nyt toista kautta siellä työvaliokunnassa.

Olen myös osallistunut puolueosastoni Toveriseuran kokouksiin, mutta johtokunnan paikasta luovuin viime vuonna ja nuoremmat saivat astua tilalle.

Sydämen työtä teen Turun Ensi- ja turvakodin hallituksen puheenjohtajana

Olen nyt ollut puheenjohtaja nyt kolme vuotta ja epävirallisesti neljä.

Kaikkiaan olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa mukana jo vuodesta 2014. Erityisen iloinen ja kiitollinen olen ollut siitä, että olen päässyt mukaan myös valtakunnallisen Ensi- ja turvakotien liittohallitukseen ja työvaliokuntaan.

Tämä on sitä todellista sydämen työtä vauvojen, perheiden ja naisten eteen.

Olen myös mukana Turun omaishoitajat ry:n hallituksessa ja Tsemppi ry:n hallituksen varajäsen. Kaiken kaikkiaan kansalaisjärjestö työ on erittäin merkittävää ja tärkeää työtä ja järjestöjen osuutta tulisi tukea mm. sote-uudistuksen eteenpäin mennessä.

Itselleni erittäin mieluinen luottamustehtävä on ollut myös Tyks-säätiön hallitus, jossa olemme päässeet edistämään tieteen tekemistä.

Säätiön hallituksessa työskenteleminen on opettanut paljon ja olen nähnyt erityisesti varainkeruun ja varojen hallinnoinnin tärkeyden, jotta tulevaisuudessakin on mahdollisuus jakaa nuorille tutkijoille apurahoja.

Olen mukana myös muutamassa pienemmän mittakaavan yhdistyksessä, kuten Mielenterveystyön kehittäminen ja tutkimus ry ja Ensemble – Turun ranskan kieliluokkien kannatusyhdistys ry.

Lisäksi vuonna 2020 toimin vielä joukkuevoimistelu joukkueen jojona eli joukkueen johtajana. Mutta tästä jojon tehtävistä jouduin luopumaan, sillä oma tyttäreni joutui vaihtamaan lajia yleisurheilun puolelle.

Vuotta 2020 ja 2021 on täydentänyt myös kuntavaalit

Vuonna 2020 pääsin vetämään kuntavaaliohjelman valmistelua ja sen parissa vietin aikaa hyvin paljon. Mutta lopputulos on erittäin hyvä ja pääset lukemaan Turun SDP:n kuntavaaliohjelman täältä.

Paljonko tunteja siis käytin?

Laskettuani kalenterista kaikki kokoukset, tapahtumat ja luottamustehtäviin käytetyt tapaamiset kertyi tunteja yhteensä 351 tuntia

Tämä ei sisällä kaikkia niitä luettuja dokumentteja, kokouksiin valmistautumista tai lukuisia puhelinkeskusteluja, joita erilaisiin luottamustehtäviin liittyy.

Asioihin perehtyminen ja taustatyö vie aikaa, mutta on erittäin mielenkiintoista.

Vuonna 2019 käytin 373 tuntia ja 260 tuntia vuonna 2018.

Minulta myös usein kysytään, että riittääkö aika mihinkään muuhun kuin politiikkaan ja erilaisiin luottamustehtäviin?

Ja voin vakuuttaa, että kyllä riittää.

Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu lukeminen, hevoset ja joogailu.

Ja näiden kaikkien parissa olen viettänyt paljon ihanaa ja rentouttavaa aikaa. Erityisen ilahtunut olen ollut hevosten paluusta elämään.

Oma tyttäreni alkoi harrastamaan ratsastusta ja olen myös itse päässyt sen ohella ratsastamaan ja tekemään paljon tallitöitä. Hevosten kanssa puuhailu on ollut ihanaa ja todella rentouttavaa.

Olen myös lukenut valtavan määrän kirjoja, niin äänikirjoina kun ihan oikeina kirjoina.

Dekkarit ja historialliset romaanit sekä poliittiset elämänkerrat ovat edelleen suosikkejani. 

Joko muuten olet äänestänyt kuntavaaleissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *