Hei!

Mukava kun päätit lukea lisää.

Olet siis vakavasti sitä mieltä, että jotain täytyy tehdä. Ja aiot ainakin äänestää tulevissa kuntavaaleissa.

Tällä sivulla kerron, mitä poliittisia luottamustoimia minulla on. Ja mihin, ainakin itselle, suureen paikkaan minut valittiin.

Ja mihin en suostu, vaikka mies miten ruinaisi…

Muuten.

Jos olet valmis pitämään oikeudenmukaisuuden lippua yllä, ja voit olla varma että minä olen, laita viestiä osoitteeseen marielinalahti@gmail.com ja tule mukaan vaalityöhön!

Mietitkö, miksi olin laittanut tähden edelliseen juttuuni erään kappaleen loppuun? Seuraavassa selitys.

* Aloitin heti maisteriksi valmistumisen jälkeen tekemään väitöskirjaani psykiatristen sairaanhoitajien täydennyskoulutuksesta. Samalla luin itseni terveydenhuollon opettajaksi. Ja toimin kokopäiväisenä opettajana Turun AMK:lla. Ja kaiken tämän keskellä löysin aikaa rakkaalle harrastukselleni, argentiinalaiselle tangolle, jota myös opetin Turussa.

Väittelin, mutta tutkimustyöstä en nähtävästi pääse eroon. Tällä hetkellä teen post-doc-tutkimustani mielenterveystyön parissa.

Periaatteeni

 • En osta Bangladeshissa valmistettuja vaatteita.
 • Elä kuten saarnaat. Sufraketit. Mahatma Gandhi. Muutamia mainitakseni. Elä kuten saarnaat. Sellaiset ihmiset ovat jääneet historian kirjoihin.
 • Luomuruoka. Neljä vuotta olemme suosineet perheeseemme luomuruokaa, emmekä ole asiaa muuttamassa
 • En suostu naimisiin ennen vuoden 2017 maaliskuuta, vaikka kuinka mies ruinaisi. Niin paljon tasa-arvo minulle merkitsee.

Jos saisin taikasauvan millä saisi muutettua mitä vain, muuttaisin kolme asiaa: 1) lopettaisin verokikkailun veroparatiiseihin (pöyristyttävää, että tätä voi vielä tehdä), 2) lopettaisin harmaantalouden ja 3) taikoisin, että olisi voitava toimia yhteiskunnassa maksukyvyn mukaan.

Asiat ovat vielä hullusti. On jopa esitetty, että sotemallissa oleva valinnan vapaus tarkoittaisi myös sitä, että lastensuojelun asiakas voisi itse valita mitä palveluja hän käyttäisi.

Tasa-arvo on vaarassa.

Koulutuksesta leikataan. Hallitusohjelmassa ei ole tasa-arvoasioista mitään, koska ilmeisesti nyky-Suomessa ei tarvitse miettiä nais-mies asioita yhtään.

Maakuntakotiäiti malli kolkuttaa ovella, kuin pölynimurikauppias ennen aikaan. Tällä kertaa hallituksen kauppiaalla vaan on jo valmiiksi pölyt pusseissa ja sisälle pyrkijä ei suinkaan ole tulossa siivoamaan jälkiä.

Oikeudenmukaisuus.

Ajattelen, että Suomen pitää olla sellainen, että tulisi lapsi mistä tahansa hänellä on oltava oikeus yhtäläiseen varhaiskasvatukseen ja nähdä muita, mahdollisuus liikkua kunnossa pidetyillä liikuntapaikoilla, käydä kirjastossa, mahdollisuus kirjoittaa ylioppilaaksi, ja edetä yliopistoon. Ei geenit eikä suku saa ratkaista.

Ettei meidän tulevaisuudessa tarvitse sanoa lapsillemme: ”Sori tästä.”

Lähde mukaan jo tänään! Pelastetaan arkimielenterveys yhdessä.

Haluaisitko lähteä mukaan vaalityöhön, muttet oikein tiedä, mitä se oikein tarkoittaa? Laita viesti suoraan minulle osoitteeseen marielinalahti@gmail.com ja kerron lisää.

Tehtäviä on monenlaisia, ja et uskokaan miten pienikin vaalityöapu on kullan arvoista.

Poliittiset luottamustoimeni

Ehkä suurin luottamuksen osoitus oli, kun minut valittiin kaksivaiheisen vaalin jälkeen Turku AMK Oy:n hallituksen jäseneksi (1/2017-12/2018) ohi istuvan jäsenen.

Mutta tämä ei ole ainoa luottamustoimeni. Jostain syystä kaikkia näistä ei edes joka paikassa julkaista. Ohessa tämän hetken merkittävimmät tehtävät kuntatasolla ja yhdistyksissä:

 • Puoluevaltuuston jäsen SDP 2017-2020
 • Liikuntalautakunta 11/2015–6/2017
 • Nuorisolautakunta 1/2013–10/2015
 • VSSHP:n lähipalvelulautakunta 1/2015–
 • Turun Ensi- ja Turvakodin varapuheenjohtaja 2015, 2016
 • Turun SDP:n kunnallisjärjestön jäsen vuodesta 2014
 • Turun Nuoret kotkat puheenjohtaja vuodesta 2014
 • Turun Ensi- ja Turvakodin hallituksen jäsen vuodesta 2014

Ei puut käskemällä kaadu. Pelastetaan yhdessä arkimielenterveys.

Lähde mukaan jo tänään!

Laita vain viesti ”MUKANA” osoitteeseen marielinalahti@gmail.com, niin olen sinuun pikimmiten yhteydessä.

P.S. Käy myös tutustumassa kirjoituksiini aina Aamuset-lehdestä Helsingin Sanomiin.

P.S.S. Joko tykkäsit Facebook-sivuistani? Käy tekemässä se vaikka nyt, jos et jo ole.