Turussa on järjestetty nyt kaksi kertaa MadPride tapahtuma. On hienoa, että voimme yhteisrintamalla tuoda esille mielenterveystyön, kuntoutujien asemaan ja stigmaan liittyviä kysymyksiä kaikkien näkyville.

Turussa MadPriden järjestivät Mielenterveysyhdistys ITU yhteistyössä V-S Mielenterveysomaiset FinFami, Lounais-Suomen syömishäiriöliitto ja Mielenterveyden keskusliiton neuvontapalvelut.

MadPride 16.8.2017

Sain kunnian pitää puheenvuoron mielenterveystyön tutkijana tapahtumassa. Toin puheessani esille sen, miten tärkeää meidän on tuoda mielenterveystyön tärkeyttä esille maailmanlaajuisesti. Tässä poliittinen ohjaus on erittäin tärkeää. Olen päässyt seuraamaan läheltä sitä työtä, miten YK:n kestävän kehityksen agenda 2030 tavotteita on muokattu ja miten valtava lobbaustyö sen eteen tehtiin, että mielenterveys saatiin sinne näkyviin ensimmäistä kertaa vuoden 2016 alussa. Tämä on iso askel kohti parempaa mielenterveyttä kaikille. Toinen tärkeä näkökulma on tuoda esille Eurooppalainen poliittinen ohjaus mielenterveystyössä. Tässä Mielenterveyden Green Paper on tehty eurooppalaiseksi suositukseksi eri jäsenmaille siitä, miten mielenterveyspalveluita tulisi järjestää eri puolilla Eurooppaa. Mutta esitin huoleni siitä, että asiakirja on jo hyvin vanhentunut ja tarvetta päivittää kyseinen asiakirja on suunnattomasti.

Suomessa meillä on siitä haasteellinen tilanne, että meiltä puuttuu kansallinen mielenterveystyön ohjelma. Tässä toivon ryhtiä päättäjiin, jotta asia saataisiin korjattua pikimiten. Tarvitsemme tekoja hyvien aatosten ja sanojen sijaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *