Aluevaalien ennakkoäänestysaika päättyy 18.1.2022. 

Jos sinä vielä mietit, ketä voisit äänestää tulevissa aluevaaleissa, ohessa 10 asiaa miksi näkisin sopivani aluevaltuustoon:

 1. Olen kokenut sote-alan ammattilainen: sairaanhoitaja-kätilö, terveystieteiden tohtori, hoitotyön opettaja ja terveystaloustieteen maisteriopiskelija. Työskentelen tällä hetkellä Turun Ammattikorkeakoulussa yliopettajana ja mielenterveyden edistämisen tutkimusryhmän vetäjänä. 
 2. Minulla on yli 20-vuoden työkokemus sote-alalta erilaisista työtehtävistä. Olen työskennellyt erikoissairaanhoidossa vastasyntyneiden teholla ja prenataalisella synnytysvuodeosastolla. Tein pitkän työuran sosiaalihuollon puolella lastensuojelussa.
  Ja nyt olen keskittynyt tutkimus- ja kehittämistehtäviin mielenterveyspalveluiden puolella.
 3. Vedän mielenterveyden edistämisen tutkimusryhmää Turun ammattikorkeakoulussa, jossa pääsen kehittämään mielenterveyspalveluita niin paikallisesti meidän alueellamme, kuin kansallisesti ja kansainvälisesti. Juuri nyt on ollut hienoa päästä osallistumaan uuden psykiatrisen sairaalan suunnitteluun.
 4. Minulle mielenterveyskysymykset ovat sydämen asia: olen tutkinut aihetta jo 15-vuotta. Tällä hetkellä Post Doc tutkimukseni liittyy pakkohoidon vähentämiseen psykiatrialla ja mielenterveyden edistämiseen kouluissa. Olen vakaasti sitä mieltä, että ”tyhjät seinät ei hoida”, vaan me tarvitsemme paljon enemmän vuorovaikutuksellisia menetelmiä mielenterveyshoitotyöhön.
 5. Kansalaisvaikuttaminen on minulle tärkeää ja olenkin aktiivisesti mukana monessa. Sydämen työtä teen Turun ensi- ja turvakodin hallituksen puheenjohtajana. Turun ensi- ja turvakodissa tehdään töitä vauvaperheiden ja lähisuhdeväkivallasta kärsivien kanssa.
  Autamme kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia vauvaperheitä, jotka tarvitsevat intensiivistä ammattiapua. Lähisuhdeväkivaltatyössä autamme lapsia ja aikuisia, niin väkivaltaa kokeneita kuin väkivallan tekijöitä. Tarjoamme myös apua ja tukea haastavissa erotilanteissa oleville perheille.
 6. Järjestötyö ja arvokas vanhuus on itselleni iso arvokysymys, siksi olen mukana Turun Seudun Omaishoitajien hallituksessa. Turun Seudun Omaishoitajat toimii omaishoitoperheiden ja vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää palveluita ja tukitoimia. Yhdistyksen toiminta tukee omaishoitajien jaksamista, lisää heidän mahdollisuuksiaan virkistykseen, vertaistukeen ja näin ehkäisee syrjäytymistä.
 7. Poliittista kokemusta minulle on kertynyt jo yli kymmenen vuoden ajalta. Juuri nyt toimin varavaltuutettuna ja viidettä kautta Turun SDP:n kunnallisjärjestön hallituksessa ja ensimmäistä kautta Varsinais-Suomen SDP:n varapuheenjohtajana.
 8. Työ hyvinvoinnin edistämisen eteen on itselleni merkittävää ja siksi olen erityisen kiitollinen siitä, että pääsen vaikuttamaan soteuudistukseen nykyisten luottamustehtävien kautta VSSHP:n hallituksen ja konsernijaoston kautta. Olen myös aiemmin toiminut VSSHP:in lähipalvelulautakunnan jäsenenä.
 9. Olen tehnyt yhteistyötä yli puoluerajojen liikunta- ja nuorisolautakunnassa Turussa. 
 10.  Kokemuksestani olisi hyötyä tulevan aluevaltuuston toiminnassa.

Sinä päätät, kuka päättää meitä koskevissa sote-asioissa jatkossa.

Tästä voit lukea esittelyni kokonaisuudessaan

Lue tästä mitä muut ovat minusta sanoneet