Sain kunnian pitää puheen Turun Liikuntalautakunnan puheenjohtajana Voimisteluliiton Gymnaestrada suurtapahtuman valmistelujuhlassa Turussa 9.9.2017.

On todella hienoa, että Turkuun ollaan järjestämässä valtaisaa voimistelun suurtapahtumaa, joka tuo yli 10 000 ihmistä Turkuun ensi kesänä. Voit tutustua Gymnaestradaan lisää täältä.

Voit lukea puheeni kokonaisuudesaan täältä.

”Arvoisat Gympit,

Hyvät Suomi Gymnaestradan järjestäjät,

sekä kaikki voimistelun ystävät,

Ihana nähdä, että teitä on täällä näin monta nauttimassa mukavasta yhdessäolosta. Ja lämmin kiitos kutsusta tulla tuomaan kaupungin tervehdys tähän arvokkaaseen tilausuuteen.

Turku toivottaa koko urheiluväen nauttimaan kauniista kulttuurikaupungista laajemminkin. Ja olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tehdä yhteistyötä kanssanne ja toteuttaa voimistelun suurtapahtuman yhdessä. On erittäin hienoa, että tapahtuma tuo useaksi päiväksi Turkuun yli 10 000 ihmistä.

Turku on kehittynyt liikunnan ja urheilun kärkikaupungiksi ja pärjäämme erittäin hyvin pohjoismaisessa vertailussa. Olemme nousseet myös urheilutapahtumien järjestämisessä parhaimpien joukkoon. Meillä on hyvä ja kattava liikuntapaikkaverkosto. Ja tämä osaltaan takaa sen, että jokaisen turkulaisen, jokaisen turkulaisen lapsen ja nuoren, on mahdollista löytää itselleen mielekästä ja liikunnallista toimintaa.

Turku on pyrkinyt kehittämään erityisesti kupittaan urheilupuiston aluetta monipuoliseksi urheilun keitaaksi. Ja pian avautuva palloiluhalli tulee tuomaan taas uuden ulottuvuuden turkulaiseen urheilukenttään.

Kupittaa on ainutlaatuinen paikka urheilutapahtumien järjestämiselle. Paikka sijaitsee ihan keskustan tuntumassa, historiallisen kupittaan puiston vieressä.

Liikuntapaikoistamme uuteen palloiluhalliin mahtuu 3000 voimistelun ystävää, urheiluhalliin reilut 1500 ja tarvittaessa vielä Marli areenalle mahtuu 3000 katsojaa. Tietysti ulkokentistämme Veritas on yksi parhammista ja vetääkin lähes 10 000 katsojaa. Joten tervetuloa tekemään yhteistä tapahtumaa meidän liikunta kampuksella.

On ollut myös mukavaa olla tekemässä työtä sen puolesta, että voimistelun olosuhteet Turussa nousevat esille. Näin liikuntalautakunnan puheenjohtajana minulla on ilo todeta, että lautakuntamme yksi tavoite on juuri kehittää ja turvata laadukkaat olosuhteet myös voimistelulle Turussa.

Voimistelu liikuttaa tuhansia ja tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia. Voimistelu onkin edelleen yksi suosituin tyttöjen laji. Turkulaisena, liikuntalautakunnan puheenjohtajana, ja pienen voimistelua harrastavan tytön äitinä, olen erittäin ylpeä siitä suuresta työstä, jota te kaikki Gympit olette mukana tekemässä.

Turun liikuntapalveluiden tavoitteena on liikuttaa kaikkia ja tarjota ihmisille monipuoliset liikkumisen ja urheilun mahdollisuudet.

Tahdomme tehdä liikkumisesta elämäntavan meille kaikille.

Tätä tavoitetta emme kuitenkaan saavuta yksin. Vaan tarvitsemme tiivistä yhteistyötä seurojen kanssa. Tämän vuoksi on ollut ilo huomata miten arvokasta ja menestyksekästä työtä te kaikki Gympit olette tehneet ja tulette tekemään, jotta Turku saa voimistelun suurtapahtuman ensikesänä onnistumaan.

Ilman teidän, Gymppien suurta panostusta suurtapahtumaa tuskin tulisi. Olette seurojen aarteita, jotka tekevät omilla paikkakunnillaan sen suurimman työn. Te osaltanne innostatte ihmisiä mukaan ja osallistumaan tapahtumaan ensi kesänä.

Ja tahdonkin toivottaa teille paljon voimia, innostusta ja iloa, jatkaessanne työtä oman seuranne parissa ja olla mukana mahdollistamassa suurten joukkojen osallistumisen Turun Gymnaestrada tapahtumaan.

Eräs historiamme suurnainen on sanonut: ”Täytyy tahtoa ja täytyy uskoa. Täytyy uskaltaa.” Ja te teettä tätä kaikkea.

Joten vielä lopuksi, liikuntalautakunnan puheenjohtajana tahdon toivottaa teille erittäin mukavaa ja rentouttavaa iltaa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *