Onko järkeä vai ei?

Vastus piti kevätkokouksensa 1.4.2015 Turun Vimmassa. Samalla saimme erittäin perusteellisen kuvauksen etsivän nuorisotyön toiminnasta Turussa. Voi vain todeta, että kyllä Turulla on ammattitaitoiset ja asiaan omistautuneet nyorisotyöntekijät!

Keskustelua syntyi kovasti eri ikäisten nuorten tarpeista, nuorisotakuun toteutumisesta ja koulutustakuusta. Nivelvaiheet ovat edelleen haasteita ja toisen asteen koulutuksessa pysyminen. Uraohjaus ja opintojenohjaus tuntuvat nostavan päätään tarpeellisina muotoina ennaltaehkäisemään nuoren putoamista pois koulusta ja opiskelupaikasta. Nyt kuitenkin kaupunki on jättänyt ammatillisen koulutuksen uraohjaajien paikkoja täyttämättä säästösyistä. Tämä ei ole kovinkaan pitkänäköistä, ja ruuhkauttaa etsivää nuorisotyötä jatkossa enemmän.

Meitä puhututti paljon myös kaupungin hallinnon asettama palkkauskielto. Tällä hetkellä OKM:ltä voisi hakea palkkatukea 30000€/vuosi etsivien nuorisotyöntekijöiden palkkaukseen, jolloin kaupungille jäisi palkakkuluja maksettavaksi vain 5000€/vuosi yhdestä etsivästä nuorisotyöntekijästä. Voisi ajatella, että yhdenkin syrjäytyneen nuoren löytäminen ja eteenpäin auttaminen maksaa tämän 5000€ takaisin moninkertaisesti. On laskettu, että yksi järjestelmästä pudonnut ja syrjäytynyt nuori maksaa miljoona euroa. Palkkauskielto tässä kohtaa on hyvin lyhytnäköistä toimintaa ja ei edesauta millääntavalla ennaltaehkäisevää nuorisotyön toteutumista. Vastus toivoo päättäjiltä panostusta ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön korjaavien toimien sijaan ja järkevyyttä kaupungin hallinnon päätöksiin.

http://www.turku.fi/etsivanuorisotyo

Jätä kommentti

Kategoria(t): Priorisointi, Tasa-arvo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s