Oletko haaveillut puheenjohtajuudesta? Tältä elämä voi silloin näyttää.

kahvikuppi
Välillä ennättää istahtamaan hyvän kahvikupposen ääreen.

Minulta kysytään usein, miten paljon aikaa erilaisten luottamustoimien hoitamiseen menee aikaa. Tähän on melkoisen vaikea vastata kovinkaan tarkasti, mutta jotakin voin yrittää summata kasaan.

Mutta missä kaikkialla minä tällä hetkellä vaikutankaan ja mihin kaikkiin tehtäviin aikaa siis menee?

Aloitetaan eniten aikaa vieneestä luottamustehtävästä.

Luottamustehtävissä eniten aikaa ottaa liikuntalautakunnan puheenjohtajuus. Tämän myötä aikaa menee esimerkiksi virkamiesten kanssa neuvotteluun ja palavereihin, liikuntalautakunnan kokousten suunnitteluun (usein iltaisin ja viikonloppuisin), listapalavereihin sekä varsinaiseen kokoukseen jota aina edeltää ryhmäkokous.

Jos olet haaveillut puheenjohtajuudesta, tältä se elämä aika pitkälle silloin näyttää

Liikuntalautakunnan puheenjohtajuuden myötä olen päässyt myös osaksi seuraparlamentin hallitusta, jossa liikuntatoimen ja turkulaisten urheiluseurojen kanssa tehdään yhteistyötä.

Olen myös tullut valituksi Paavo Nurmi keskuksen hallituksen jäseneksi ja tästä olen erityisen iloinen, sillä työ tieteen ja näyttöön perustuvan päätöksenteon tueksi jatkuu vahvempana.

Olen myös ollut vuoden 2018 Turun ensi- ja turvakodin varapuheenjohtaja ja hoitanut käytännössä puheenjohtajan tehtäviä varsinaisen puheenjohtajan poismenon vuoksi. Ja vuonna 2019 jatkan varsinaisena puheenjohtajana.

Työ Turun ensi- ja turvakodin eteen on minulle itselleni erittäin tärkeää ja usein sanonkin, että se on todellista sydämen työtä.

Tulin myös valituksi keväällä 2018 Ensi- ja turvakotien liittohallitukseen seuraavalle kolmelle vuodelle. Nämä molemmat tehtävät edellyttivät lukuisia määriä sähköpostien kirjoittamista, kokousten valmistelua, vetämistä ja tietenkin osallistumista niihin.

Siinä sivussa myös perehdyin mm. valtaisaan määrään materiaalia, mikä liittyi Istanbulin sopimukseen ja SOTE muutokseen.

Itselleni merkityksellinen luottamustehtävä, jota olen myös saanut hoitaa viime vuoden aikana, on ollut Turun ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenyys. Tässä saan edustaa työyhteisöäni ja toimia henkilöstön äänenä AMK:in hallituksessa, sillä he ovat minut sinne vaalilla valinneet. Vuosi huipentui sillä, että sain työyhteisöltäni jatkomandaatin seuraavalle kahdelle vuodelle, jolloin voin edelleen tehdä työtä yhteisen ja paremman työyhteisön eteen.

Tärkeänä pidän myös sitä, että aikaa jää vaikuttaa ja osallistua oman puolueen toimintaan. Olen kolmatta kautta Turun SDP:n kunnallisjärjestön hallituksen jäsen ja ensimmäistä vuotta sen työvaliokunnan jäsen.

Tämä on osaltaan edellyttänyt useisiin kokouksiin osallistumista, materiaalien valmistelua sekä lukuisia määriä erilaisia keskusteluja jäsenten kanssa. Mutta toisaalta, sehän tässä on juuri kivointa. Ihmisten kanssa oleminen ja periaatteelliset keskustelut siitä, mihin suuntaan politiikkaa tahdomme viedä.

Olen myös oman puolueosastoni johtokunnan jäsen. Vuonna 2018 Toveriseura kokousti ja järjesti tapahtumia varsin aktiivisesti ja onkin Turun yksi suurimmista ja aktiivisimmista puolueosastoista.

Erityisen mieleenpainuva oli hetki, kun pääsin naulaamaan Toveriseuran uuteen lippuun naulan ja näin varmistamaan, että Toveriseura näkyy jatkossakin mm. vappukulkueessa uuden komean lippunsa kanssa.

Osuuteni valtakunnan politiikan tasolla on kuluneen vuoden aikana täyttynyt sillä, että olen SDP:n puoluevaltuuston jäsen.

Puoluevaltuuston jäsenenä olen päässyt valmistelemaan niin presidentinvaalikampanjaa, kuin nyt tulevien eduskuntavaalien ohjelmaa, puolueen periaateohjelmasta puhumattakaan. Puoluevaltuuston kokouksiin osallistuminen ja sitä myötä eri paikkakunnille matkustaminen on aina piristävää. Viimeksi viikonlopun kestänyt kokous oli Hämeenlinnassa. Erityisen mukavaa on tavata tovereita ympäri suomea ja yhdessä tehdä työtä paremman Suomen eteen.

Olen myös aktiivisesti mukana oman alani eli mielenterveystyön ja tutkimuksen kentällä.

Olen TYKS-säätiön hallituksen jäsen, Mielenterveystyön tutkimus ja kehittäminen ry:n sihteeri, Hoitotieteiden tutkimusseuran Varsinais-Suomen aluetoimikunnan sihteeri ja pohjoismaisen psykiatristen sairaanhoitajien (PSSN) hallituksen jäsen.

Tämä kaikki työ tukee sitä tavoitetta, että kaikki ihmiset olisivat tasa-arvoisia ja esimerkiksi mielenterveyteen liittyvä stigma pienenisi. Tieteen ja tutkimuksen kentällä työskentely jos mikä tukee sitä, että saamme tutkittua ja näyttöön perustuvaa tietoa päätöksenteon tueksi.

Vuoden 2018 kohokohtia olivat ilman muuta juuri apurahojen jakaminen tieteelliseen työskentelyyn ja mielenterveystyön edistämiseen.

Tästä kaikesta jos koittaa summata yhteen jotakin lukua, niin yksinkertaisella matematiikalla laskemalla kalenterista vain ja ainoastaan merkityt kokoukset yhteen saadaan kokoon 260 tuntia yhteisten asioiden hoitoa.

Tästä siis puuttuu ne kaikki lukuisat sähköpostien kirjoittamiset, erilaiset epäviralliset neuvottelut ja keskustelut vaikka messengerillä käytynä tai se valtaisa asiapapereihin ja materiaalein perehtyminen puhumattakaan vaikka liikuntalautakunnan puheenjohtajana saamistani edustustehtävistä, kuten Varsinais-Suomen urheilugaalassa palkinnon jakaminen tai Rugby-gaalan juhlapuheen pitäminen.

Tuntiakaan en tosin vaihtaisi vuodesta 2018 pois. En tosin laskenut, kuinka monta kokouskahvia tuli juotua vuoden aikana.

Miten sinun tunnit menivät vuonna 2018?

0 vastausta artikkeliin “Vuoteni 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *